Energy Guide

Uw partner in transparante inkoop van energie


Over Energy Guide

Sinds de liberalisering in 2004 van de energiemarkt ontstond er een grote vraag naar ondersteuning vanuit bedrijven die door alle aanbiedingen vanuit energieleveranciers transparantie wilden. Om de ondernemers te versterken en te ondersteunen, hebben wij onze klanten verenigd in een energiecollectief. Voor de aangesloten bedrijven (groot of klein) betekent dit te allen tijde een stevige onderhandelingspositie op de ondoorzichtige energiemarkt. Onze klanten realiseren zich dat ze altijd aan de onderkant van de markt hun energie behoefte betalen waardoor ze niet langer meer te veel betalen voor energie dan nodig is. Daarnaast realiseren wij optimale kostenbesparingen door de financiële ondersteuning van de energiezaken van onze klanten zo efficiënt mogelijk in te regelen.

Wij streven naar transparantie en grip voor bewust en betaalbaar energiegebruik. Sluit u ook aan bij ons energiecollectief en wij verdienen ons zelf voor u terug.


Energie inkoop

Een optimaal inkoopresultaat

Energy Guide analyseert continu de elektriciteits- en gasmarkt, maar ook alle elementen die invloed hebben op deze markt. Denk hierbij aan de ontwikkelingen van olie, steenkool, CO2-emissierechten, Euro vs Dollar verhouding en de ontwikkeling van temperatuur invloed. Zo komt steenkool van over de hele wereld naar Nederland om elektriciteit mee te produceren. Maar ook de gasmarkt stopt niet meer bij Groningen en reikt zelfs veel verder dan Rusland. Met de introductie van Liquefied Natural Gas (LNG) komt gas van over de hele wereld. Dit gas wordt niet alleen gebruikt om op te koken of het huis mee te verwarmen maar ook om elektriciteit mee te produceren. Zo ontstaat een web van factoren die samen de prijs op ENDEX/APX (elektriciteit) of TTF (gas) bepalen. Door deze zaken continu te monitoren zorgen wij voor een optimaal inkoopresultaat.

Naast de wekelijkse marktupdate geven wij op regelmatige basis een persoonlijk advies, dat is gekoppeld aan uw inkoopstrategie. Om een inkoopstrategie te kunnen opstellen is het van belang dat Energy Guide op de hoogte is van uw wensen, behoeften, verbruiksprofiel en risico’s. Op aanvraag stellen wij samen met u een inkoopstrategie op, die aansluit bij uw wensen en kan zorgen voor een maximaal resultaat.

Collectief inkopen

Het moment van inkopen bepaalt de het energie tarief en niet de collectiviteit. Wel is het mogelijk door collectief in te kopen betere voorwaarden te bedingen en risico’s te spreiden. Afhankelijk van uw wensen, verbruiksprofiel en de te accepteren risico’s brengen wij u onder binnen een van de bestaande collectieven of creëren een eigen collectief voor u.

Naast de voordelen van collectiviteit bij de inkoop van energie, heeft collectiviteit nog een aantal voordelen. Zo weten wij lagere prijzen en betere voorwaarden te bedingen bij de meetbedrijven, een markt die sinds kort is vrijgegeven. Daarnaast zetten wij onze collectiviteit ook in bij tal van andere projecten zoals zonnepanelen, gecertificeerde duurzaamheidsrapporten en de transitie naar energiezuinige verlichting. Al deze werkzaamheden verzorgen wij vanuit een onafhankelijke rol om u het beste advies te kunnen geven.

Energie inkoop door Energy Guide

Waarom energie inkoop door Energy Guide?

 • Grip op uw energiekosten
 • Inkoopstrategie op maat
 • Maandelijks marktupdate
 • Markteffecten vertalen naar uw inkoopdoelstellingen
 • Optimale leveringsvoorwaarden
 • Inkoopkracht versterken door collectieve aanbestedingen

Financieel management

Ondersteuning bij uw energiezaken

Wij ondersteunen uw bedrijf volledig bij het financieel management van uw energiezaken. De nadruk ligt op efficiëntie, automatisering, grip en inzicht met een kostenbesparend resultaat. Zo creëren wij voor u de ideale energiesituatie en kan u zich blijven richten op de kerntaken van uw organisatie.

Financiële energie-administratie

Wij weten als geen ander dat uw financiële energie-administratie onoverzichtelijk kan zijn en tot administratieve rompslomp kan leiden. Daarom staat wij voor u klaar om de administratie van uw energiezaken uit handen neemt.

Energienota’s zullen door ons in ontvangst worden genomen, gecontroleerd en geaccordeerd, geregistreerd en gearchiveerd in onze database. Daarnaast zullen wij u per kwartaal een rapportage aanbieding door inzicht en grip op uw energiezaken bedienen wij u waar dat nodig is.

Financieel management door Energy Guide

Waarom financieel management door Energy Guide?

 • Factuurverwerking & controle
 • Voorkom eindeloze stapels facturen (digitaal)
 • Registratie & archivering
 • Kwartaal stelpost adviezen
 • Contractwaarden netbeheer

Facilitaire ondersteuning

Om gericht te kunnen werken aan vermindering van uw energiegebruik is bewustwording belangrijk. Als onafhankelijk steunpunt adviseren en begeleiden wij u bij het verduurzamen van uw vastgoed. Wij zien erop toe dat u de juiste investeringen doet met de meest gunstige voorwaarden en tarieven. Volledig aangepast op uw wensen en strategie in duurzamer ondernemen.

Facilitaire ondersteuning door Energy Guide

Waarom facilitaire ondersteuning door Energy Guide?

 • Collectiviteitsvoordelen
 • Inzicht in uw energieverbruik via rapportage
 • Wij geven een melding als u uw energieverbruik verandert
 • Advies en begeleiding bij doelgerichte besparingsmaatregelen
 • Verduurzaming van uw zakelijk vastgoed

Marktupdate

Juni 2016

Donec bibendum gravida sem, et dictum nunc convallis ac. Sed varius in erat vitae accumsan. Nam felis nibh, vestibulum eu elementum nec, malesuada non quam. Mauris congue lacus quam, at ultricies velit dictum eu. Quisque vulputate metus vitae felis porttitor aliquet.

Elektriciteit

 • De lange termijnprijs van elektriciteit bleven afgelopen week relatief stabiel doordat de prijzen van gas, kolen en CO2 ook op een gelijk niveau bleven.
 • Een dreigende staking in de kolenmijnbouw in Colombia kan een stijging van de kolenprijzen tot gevolg hebben. De voorraden in Nederland en Duitsland zijn echter groot dus voor tekorten wordt niet gevreesd, waardoor de invloed op de elektriciteitsprijzen waarschijnlijk beperkt blijft.

Aardgas

 • In de loop van komende week gaan de temperaturen naar verwachting iets oplopen om volgende week op een structureel hoger niveau te komen. De vraag naar gas zal dan afnemen waardoor de gasprijs op de dagmarkt kan dalen, mede onder invloed van de nog altijd hoge voorraadniveaus.
 • De lange termijnprijzen van gas blijven op een laag niveau en volgen de wat stijgende olieprijs slechts in beperkte mate. Duitsland heeft haar afhankelijkheid van Russisch gas de afgelopen tijd teruggebracht door veel meer gas uit Noorwegen en Nederland te importeren.

Olie

 • De eventuele productiebeperking van OPEC houdt de gemoederen bezig. Als gevolg hiervan beweegt de olieprijs de laatste dagen omhoog.

Kolen

 • De kolenprijs is afgelopen week ook vrij stabiel gebleken. Vorige week donderdag sloot de koers nog op $ 41,53 per ton. Gisteren werd er met een prijs van $ 42,18 per ton afgesloten. Dit is weliswaar een stijging van 1,5%, maar is stabiel te noemen. Op de achtergrond is er nog wel de dreiging van de mijnwerkersstaking in Colombia. Door deze dreigende staking zou de prijs verder kunnen stijgen.

C02

 • De prijs voor CO2-emissierechten staat nog steeds onder druk. Gisteren sloot de koers op 4,9€/ton. Week op week is dit een daling van 2%. De prijs staat op het laagste punt in bijna twee jaar. Dit wordt veroorzaakt door de gedaalde prijzen voor olie, gas en kolen. Dat drukt op de prijs voor emissierechten. Daarnaast is er nog steeds sprake van een overschot. Dit overschot zal langzaamaan verdwijnen wat tot een gemiddelde prijs van 10€/ton in 2020 kan leiden.

Gratis Energy Scan

Benieuwd welke besparingen er voor uw bedrijf mogelijk zijn of heeft u vragen over onze diensten of wilt u van gedachte wisselen? Neem gerust contact met ons op of vul uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

 • Kostenbesparing direct inzichtelijk
 • Geheel vrijblijvend, zonder verplichtingen
 • Eerlijk en discreet
Benieuwd naar wat u kunt besparen?
Doe de gratis Energy Scan!

Contact

Energy Guide

Erik Marijnus
Rembrandt van Rijnsingel 58
2371 RD Roelofarendsveen

Telefoon 06 - 42 13 12 45
E-mail
Website www.energyguide.nl
Linkedin nl.linkedin.com/in/erik-marijnus-6b820466